Salutació de l'Alcalde

Veïns i veïnes, montesquiuencs i montesquiuenques. 

Agafem el compromís sorgit de les urnes, amb fermesa i amb la voluntat d'intentar treballar per aquest poble i per la seva gent. Emprenem aquest camí amb il·lusió, però sobretot amb respecte i responsabilitat. Immensament feliços d'acceptar aquest mandat; però més feliços encara, per descobrir que formem part d'una col·lectivitat que se sent viva i que està il·lusionada i organitzada per caminar junta en aquest projecte, per avançar plegats en aquest camí transformador, des de la il·lusió i l'amor de tants veïns i veïnes que s'han sentit identificats amb els projectes i valors del nostre grup.

La nostra és una història d'amor, un amor que ve d'antic, d'amor al poble i a la seva gent, d'amor a cadascun dels rostres de la quotidianitat, d'amor a cada petit detall de la nostra identitat. I des d'aquest amor, us oferim el govern de Montesquiu. Un govern que vol ser vostre, de totes i cada una de vosaltres, de tots els veïns i veïnes, amics i amigues, companys i companyes amb qui compartim somnis, anhels, esperances, hores de feina, treball... i en definitiva, la vida. 

Nosaltres, avui i aquí, representem la voluntat de totes vosaltres i alhora també, la lluita de tantes i tantes persones que han treballat pel nostre municipi al llarg de la seva història. Coneixem la seva tasca, la seva història i ens la fem nostra. Persones anònimes que no tenen carrers amb els seus noms ni plaques ni castells que les recordin, però que són les nostres veritables referents, les que van començar a aixecar aquest poble; inclús, abans de ser poble, des de les fàbriques, els tallers, els espais populars i obrers, les associacions i entitats, i també, des de dins de cada una de les llars. Persones vingudes de molts indrets i que han deixat part d'aquest esforç marcat a l'ADN de Montesquiu i de la gent que el conformem i que l'estimem avui en dia.

El nostre és un projecte que defuig dels lideratges personals i individuals, perquè tots i totes nosaltres, només som peces de l'engranatge necessari per seguir construint el nostre projecte comú. Perquè no oblidem que totes les col·lectivitats només es poden construir en comú; i la nostra, és el nostre poble, o comunitat, barri, nació o país, un simple espai col·lectiu de pertinença forjat amb el donar i el rebre mutu.

Un projecte que necessita de la gent, que es nodreix, directament de l'essència de les persones i dels carrers; creiem que la complicitat és la millor arma per tirar endavant un projecte col·lectiu d'aquesta envergadura. Per això, us necessitem, per això, teniu una cita ineludible a l'Ajuntament, però sobretot als carrers i a les places, a les entitats i associacions, als equipaments i espais de trobada; organitzant, creant, col·laborant, construint i gaudint.

Reivindiquem la política com un espai de construcció, de debat, de crítica, de col·laboració, de respecte i de confrontació legítima de projectes i prioritats, però també com un espai de treball conjunt, de ponts, d'accions, de diàlegs i d'acords. Un espai lliure d'individualismes i personalismes i on l'orgull personal no hi ha de tenir cabuda. Perquè a cada ple i cada intervenció dels representants públics, serem responsables de les nostres paraules i és on hem de demostrar que som dignes representants i defensors del que la ciutadania vol i necessita. Amb independència, amb objectivitat, transparència, honestedat i vocació de servei públic.

Amb la il·lusió dels veïns i veïnes que ens han donat la seva confiança, assumim la responsabilitat per fer avançar Montesquiu. Atenent el dia a dia i mirant el futur. Aprofitant totes les potencialitats, tant personals com de poble que tenim al nostre costat. Per fer-ho mantindrem un peu al carrer al costat de la ciutadania i un peu dins de l'ajuntament per fer allò que millor sabem fer: "treballar".

Governarem per trobar solucions, per gestionar la complexitat, entomar les dificultats i defugir les confrontacions. Som aquí per construir el present i avançar cap al futur; amb aquest compromís d'esforç i de treball, de representar a tothom, sense distinció de classe, d'identitat de gènere, de creença, ètnia o religió. 

De la consciència de no ser res, si no s'és poble, aspirem a que Montesquiu recuperi el seu llegat, que en el nostre passat, hi trobem l'impuls per trobar-nos en el futur, que del millor que vam ser, trobem, el millor que podem ser.

Per caminar decididament alçats, per assumir la veu d'un poble, i per ser, per sempre poble.

Visca Montesquiu i visca els Països Catalans!

Carles Colomo Espona - Alcalde

Darrera actualització: 15.09.2023 | 14:48
Darrera actualització: 15.09.2023 | 14:48