Pressupostos participatius

Què són els pressupostos participatius?

Els pressupostos participatius són un mecanisme de participació del municipi, mitjançant el qual els ciutadans i les ciutadanes poden proposar i decidir sobre la destinació d’una part dels recursos econòmics municipals, establint així un canal efectiu de democràcia directa i participativa.

Objectius
Els pressupostos participatius consten de diferents fases per poder conèixer quines són les necessitats veïnals i permetre a la ciutadania presentar propostes, decidir i votar el destí d'una partida econòmica concreta del pressupost municipal.

Qui pot presentar propostes i votar?

Podran presentar propostes totes les persones majors de 16 anys empadronades a Montesquiu que hagin complert els 16 anys abans de la data d’inici del període de presentació de propostes, així com les entitats o associacions inscrites al Registre municipal d’entitats de l’Ajuntament de Montesquiu

 

 

3a edició dels pressupostos participatius del pressupost 2024

S'inicia la 3a edició dels Pressupostos Participatius!

Un mecanisme de participació directa on els veïns i veïnes poden proposar les seves idees i posteriorment decidir per votació popular en què invertir els 15.000€.

El procés consta de 4 fases i ja ha començat la 1a.

Presenta les teves propostes fins al 21 d'abril:

  • Presencialment omplint la butlleta del tríptic i entregant-la a l'oficina de l'Ajuntament
  • A través de l'App mòbil de l'Ajuntament
  • A la plataforma participativa311

T'agradaria millorar un carrer o un equipament? Renovar el mobiliari d'un espai públic? Tens idees innovadores per dur a terme a Montesquiu?

Proposa les teves idees, ara és el moment que es facin realitat!

 

 

 

Finalitzada la 3a fase dels pressupostos participatius, on s'ha decidit el destí de 15.000€ del pressupost municipal 2023.

FASE 3a- RESULTATS VOTACIÓ PROPOSTES FINALISTES 2023

 

ACCÉS AL PORTAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

 

Darrera actualització: 8.04.2024 | 11:58
Darrera actualització: 8.04.2024 | 11:58