Noves visites teatralitzades al Castell de Montesquiu

Dimecres, 25 d'octubre de 2017 a les 00:00

NOVES VISITES TEATRALITZADES AL CASTELL DE MONTESQUIU
El proper 27 d’octubre s’estrenen Les Malediccions del Castell de Montesquiu, una nova proposta de visites teatralitzades que tindrà lloc a les dependències del castell els propers dies 27,28,29 d’octubre i 1,3,4 i 5 de novembre.


El conveni signat entre el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, l’Àrea d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Montesquiu, té com a objectius la protecció dels valors naturals i culturals del Parc. Es vol potenciar com a element dinamitzador de l’economia local i de l’oferta de serveis vinculats al patrimoni cultural i natural.


En aquest sentit, el de potenciar l’oferta cultural del territori, aquesta nova producció a càrrec de la companyia torellonenca Teatre EsSela, suposa un canvi de format, de temàtica i és en definitiva una aposta renovadora i diferent amb l’objectiu de donar alternatives de programació cultural al divers públic del Parc del Castell de Montesquiu.
De fet, en aquest 2017, amb la programació del Cicle de Música i Poesia durant el mes de maig i la segona edició de la Música a la Gespa, ambdós amb un gran èxit de públic, consolidem la aposta del Castell de Montesquiu per donar una oferta cultural de qualitat, adaptada als espais meravellosos que tenim, sempre amb la consciència que estem en un Parc natural i per tant les activitats son de petit format, amb un aforament limitat i respectuoses amb l’entorn. Patrimoni, cultura i natura en un sol espai, dins un territori privilegiat com és el Bisaura.

Des de l’any 2013 amb “Estàs convidat!”, també a càrrec del Teatre EsSela, més de mil persones han passat pel castell per gaudir d’una visita guiada diferent, en la qual el mateix propietari del castell, Emili Juncadella, t’acompanyava per casa seva, amb un berenar de senyors inclòs. Aquestes visites s’han anat repetint en els últims cinc anys a la primavera i a la tardor, amb aquest format més familiar i un gran èxit de públic.


Enguany, amb les Malediccions del Castell de Montesquiu, es dóna un nou significat a les visites teatralitzades, un nou concepte molt més enllà de la visita guiada, és pròpiament una teatralització dins les dependències del castell. En aquest espectacle podreu gaudir d’una visita treballada des de disciplines molt diverses; hi trobareu dansa, monòlegs, diàlegs, treball pàstic i audiovisual... un treball molt complet de la companyia Teatre EsSela que uns quants afortunats podran gaudir, ja que recordem que l’aforament és limitat.


Les malediccions és un espectacle itinerant per diverses dependències del castell a la recerca dels esperits, ànimes, aparicions, espectres, fantasmes i ectoplasmes que hi perviuen, de tots els “ectoplastes” posseïts, maleïts, malparits, malvats, perversos, degenerats, depravats i bastards que hi han viscut. No és un espectacle de por, és un espectacle heterogeni, divertit, que juga amb els sentits i les reaccions del públic, en uns espais amb milers de segles a les seves parets que podrien parlar d’històries que, potser, superarien la ficció.Fitxa artística:
Direcció, guions i dramatúrgia: Pep Tines i Cacu Prat (Teatre eSseLa)
Intèrprets: Maria Ballús; Jaume Sangrà; Ferran Colom
Coreografies: Jaume Sangrà
Creació vídeo: Cèlia Martínez
Vestuari: Mª Àngels Pladevall
Atrezzo: Cèlia Martínez
Disseny Gràfic: Control Z comunicació
Il·lustracions material gràfic: Eli Soler
Producció executiva: Maribel Picapiedra
Producció: Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura
Agraïments: Fusteria Bardolet; Edu Rifà; Ivan López; Nou 69 teatre; Fleca de Vidrà

+informació:
938 592 226
castellmontesquiu@gesbisaura.cat
http://parcs.diba.cat/web/montesquiu

Darrera actualització: 25.10.2017 | 08:40