Resum del ple ordinari municipal de 1 de febrer de 2022

Dimecres, 2 de febrer de 2022

Resum del ple ordinari del dimarts 1 de febrer de 2022

En el primer punt, es va aprovar l'acta de les dues sessions anteriors, aprovades amb unanimitat.

Al segon punt, es va debatre la modificació de l'ordenança de la plusvàlua municipal, com a conseqüència del nou Reial decret que modifica l'impost de la plusvàlua municipal que el Tribunal Constitucional va declarar il·legal el passat 26 d'octubre. El punt es va aprovar per unanimitat.

En el tercer punt es va presentar el Projecte executiu de la plaça de la República, el qual havia estat guanyador de la consulta popular feta prèviament. El projecte tindrà un cost de 174.501'63€, dels quals 161.336'44 són subvencionats pel Pla d'Obres i Serveis de Catalunya PUOSC.
El projecte va ser aprovat amb els vots favorables de Som Montesquiu i Junts per Montesquiu, i l'abstenció d'Esquerra Montesquiu.

En el quart punt, es van aprovar les bases de contractació per executar les obres contingudes en el Projecte de la Plaça de la República, aprovat en el punt anterior. Aquestes obres es preveuen que durin 4 mesos i que s'iniciïn durant la primavera d'aquest any 2022. Com en el punt anterior, van votar a favor els grups municipals de Som Montesquiu i Junts per Montesquiu i es va abstenir el grup d'Esquerra Montesquiu

En el cinquè punt, es van aprovar per unanimitat els drets i deures retributius per l'any 2022, i incrementar així els sous públics de la corporació en el percentatge establert i fixat pel Govern Central.

En el sisè punt es va aprovar el Pla local de Joventut, que serà vigent fins a l'any 2024 i que preveu diferents accions i propostes per treballar amb els i les joves del nostre municipi. Aquest pla va ser elaborat per la tècnica de Joventut de l'Ajuntament amb la col·laboració i participació de les mateixes persones joves del municipi. El pla es va aprovar amb el suport dels tres grups municipals.

En el setè punt es va aprovar la pròrroga del Pla comarcal d'igualtat per raó d'orientació sexual i identitat de gènere, en el qual Montesquiu ja hi havia estat adherit des de feia molts anys, i per unanimitat es va decidir prorrogar la seva aplicació.

El vuitè punt, era similar a l'anterior, però aquesta vegada amb la pròrroga del pla d'igualtat de gènere, la qual també es va aprovar per unanimitat.

El ple va continuar donant compte dels decrets d'alcaldia i de les juntes de govern i va finalitzar amb l'espai de precs i preguntes.

Ja es pot visualitzar el vídeo sencer del ple al canal de YouTube de l'Ajuntament de Montesquiu.

Darrera actualització: 3.02.2022 | 08:44