Resum del ple ordinari del dia 6-04-2021

Dijous, 8 d’abril de 2021

La sessió ordinària del Ple Municipal de Montesquiu d'abril, novament es va celebrar a porta tancada al públic i va ser retransmesa en directe per Ràdio Montesquiu.

1. El primer dels punts, va ser l’aprovació de l’acta de la sessió anterior, aprovada per unanimitat amb els 7 vots a favor dels representants.

2. Al segon punt, es va aprovar l'ordenança reguladora d'ocupació de terrenys d'ús públic amb mercaderies, materials de construcció, runes i altres elements en les obres de construcció.

L'objectiu és evitar al màxim el temps d'ocupació i talls de la via pública, amb la creació d'una taxa de 0'5€ per dia i metre quadrat ocupat. L'ordenança es va aprovar amb els vots a favor dels dos grups de l'equip de govern (junts per Montesquiu i Som Montesquiu) i l'abstenció de l'oposició (Esquerra Montesquiu).

3. El tercer punt, va aprovar la modificació de l’ordenança de l'impost sobre instal·lacions, construccions i obres, en la qual es preveien  tres modificacions:

-Bonificació del 95% de l'import de la llicència per instal·lacions d'energies renovables.

-Reducció de l'impost de la llicència, que passa del 4% de l'import al 3'7%.

-Introducció dels mòduls del col·legi d'arquitectes, per calcular l'import de les obres i evitar així valoracions excessivament baixes l'hora de demanar la llicència d'obres.

L'ordenança es va aprovar amb els vots a favor de Som Montesquiu i Junts per Montesquiu i l'abstenció d'Esquerra Montesquiu.

El ple va continuar donant compte dels decrets d’alcaldia i els acords de les juntes de govern i va finalitzar amb l’apartat de precs i preguntes.

Darrera actualització: 8.04.2021 | 21:24