Resum del ple extraordinari del dia 02-03-2021

Divendres, 5 de març de 2021

Resum del ple extraordinari del dia 2-3-2021 retransmès en directe per Ràdio Montesquiu.

El primer dels punts, va ser l'aprovació del pressupost municipal per l'any 2021, amb un import de 1.118.430'80€. Com a novetats més destacades, contempla la realització de diferents millores als espais públics amb un import total de 75.736,14€, entre els quals en destaquen 49.538'19€ per realitzar una nova fase de les voreres de la carretera de Ribes i altres partides per millorar els espais de la font dels Tells, de la font d'en Nando, la compra de mobiliari públic i l'adequació d'horts urbans.

El pressupost aposta de forma decidida i important per involucrar a la ciutadania en les decisions de govern a través de la participació ciutadana i mitjançant diferents consultes i processos participatius per a que els veïns i veïnes decideixin en què invertir un total de 88.550€.

D'aquest import, 73.550€  seran a decidir a través d'una consulta ciutadana per votar quines inversions de les incloses en el Pla d'Actuació Municipal són prioritàries per realitzar aquest any; i 15.000€ més per iniciar els pressupostos participatius a Montesquiu, on seran els propis veïns i veïnes que proposaran i decidiran on destinar aquest import.

El pressupost es va aprovar amb els vots a favor de Junts per Montesquiu i Som Montesquiu i els vots en contra d'Esquerra Montesquiu.

 

El segon punt, van establir les bases del concurs d'idees per la remodelació de la plaça de la República prevista, subvencionada a través del PUOSC. Aquest concurs d'idees es desenvoluparà en dues fases; la primera consistirà en la presentació de propostes arquitectòniques que seran votades pels veïns i veïnes de Montesquiu dins de la segona fase del concurs a través d'una consulta ciutadana.
La proposta va ser aprovada amb els vots a favor de Som Montesquiu i Junts per Montesquiu i l'abstenció d'Esquerra Montesquiu.

 

El tercer punt, modificava l'ordenança d'utilització i lloguer de sales municipals, per incloure la sala de l'edifici del BBVA cedida a l'Ajuntament per la Fundació Caixa Manlleu, dins del llistat de sales municipals previstes a utilitzar.
La modificació va ser aprovada per unanimitat pels tres grups municipals.

 

El quart punt va ser el conveni d'encomana de gestió del programa treball, talent i tecnologia entre l'Ajuntament i el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura.
La proposta va ser aprovada per unanimitat.

 

El cinquè punt va ser el reconeixement extrajudicial de crèdits, en què l'Ajuntament accepta diferents factures de l'any 2020, però que els proveïdors les han fet arribar a inicis del 2021, utilitzant diners de l'exercici 2020 pel seu pagament.
El punt va ser aprovat per unanimitat.

 

El sisè punt, va ser una moció entrada conjuntament pels tres grups a favor de Pablo Hasél i de la llibertat d'expressió, després de l'empresonament del raper per cantar versos contra la monarquia. Aquesta moció va ser aprovada per unanimitat.

 

El setè i últim punt, també va ser una moció conjunta dels tres grups, per reclamar l'amnistia de les preses i presos polítics i de tots els encausats de l'1 d'Octubre.
La moció també es va aprovar per unanimitat.

Darrera actualització: 5.03.2021 | 12:01