Resum del ple ordinari municipal 28 de març 2023

Dijous, 30 de març de 2023

✔️El Ple es va realitzar a porta oberta a la sala de plens i va ser retransmès en directe pel canal de YouTube de l'Ajuntament.

1️⃣ En el primer punt, es va aprovar per unanimitat l'acta de la sessió anterior.

2️⃣ Al segon punt, es va aprovar amb 2 vots a favor de Som Montesquiu, 2 a favor de Junts per Montesquiu i 2 vots en contra d'Esquerra Montesquiu, una nova  aprovació inicial de la requalificació del solar del camp de futbol per a realitzar-hi els dos centres educatius. Aquesta nova aprovació es deu al fet que el departament d'Urbanisme ha demanat uns canvis en la tramitació de la modificació de normes.

3️⃣ Al tercer punt, es va aprovar la modificació de l'ordenança fiscal per la prestació de serveis a les piscines municipals, per facilitar l'accés a preu reduït de les persones acompanyants o cuidadores de persones amb discapacitats reconegudes.

4️⃣ En el quart punt, es va aprovar l'ordenança reguladora dels procediments d'intervenció municipal en edificació, ús del sol i del subsol (ORPIME).
Ordenança creada per la Diputació de Barcelona per oferir als ajuntaments de la demarcació poder disposar d'una ordenança pròpia seguint el marc legal establert en tots aquests processos, i així facilitar la feina dels tècnics dels ajuntaments i de la ciutadania. La proposta va ser aprovada per unanimitat.

5️⃣ El cinquè punt va ser l'aprovació de l'adjudicació i el contracte per iniciar les obres del nou teatre del Centre Obrer Recreatiu.
Les obres seran a càrrec de l'empresa Ges Torelló de Construccions SL, l'única que es va presentar a l'oferta; aquestes començaran a mitjan mes de maig.

El punt es va aprovar amb els dos vots a favor de Som Montesquiu, dos a favor de Junts per Montesquiu i dos vots en contra d'Esquerra Montesquiu.

6️⃣ El sisè punt era una moció conjunta dels tres partits per defensar els drets de les persones que pateixen ADEE (Acondroplàsia i altres Displàsies Esquelètiques amb Nanisme), visibilitzar la seva lluita i reclamar un lloc de treball just i digne per totes les persones afectades.

7️⃣El setè punt, va ser també una moció pactada conjuntament entre els tres grups i aprovada per unanimitat, en aquest cas per reclamar a l'ATM que la línia del bus Barcelona-Ripollès que passa per Montesquiu i la línia Eix bus de Teisa, siguin incloses en el sistema tarifari integrat de l'ATM i així aconseguir preus més justos pels veïns i veïnes.

▪️El Ple va continuar donant compte dels decrets d'alcaldia i de les juntes de govern i va finalitzar amb l'espai de precs i preguntes.

▪️Podeu visualitzar el vídeo en diferit del ple, al canal de YouTube de l'Ajuntament de Montesquiu a través d'aquest enllaç https://www.youtube.com/live/DKemv0G9cKc?feature=share

 

Darrera actualització: 30.03.2023 | 09:59