Moció de rebuig als robatoris, actes vandàlics i incívics realitzats a Montesquiu

Dimecres, 3 de maig de 2023 a les 00:00

El ple de l'Ajuntament de Montesquiu ha aprovat una moció de rebuig als actes incívics i vandàlics succeïts al nostre municipi i al Bisaura. La moció va ser aprovada i entrada conjuntament pels tres grups, Som Montesquiu, Junts per Montesquiu i Esquerra Montesquiu. Els punts més són els següents:

  • Que considerant que Montesquiu no disposa de policia local i que per tant, la vigilància de la via pública és competència a dia d’avui, de la Generalitat de Catalunya i del cos dels Mossos d'Esquadra, es fa avinent que la presència policial en els pobles petits no és suficient i que aquesta s'ha d'augmentar.
  • Que considerant que l'Ajuntament de Montesquiu no pot contractar a dia d'avui cap vigilant nocturn pel fet de no poder ampliar plantilla amb noves places fixes. Que s'ha sol·licitat a la Diputació de Barcelona un informe per redimensionar la plantilla actual del personal treballador a l’Ajuntament i d’aquesta manera sol·licitar la creació d'un nou lloc de treball fixe que cobreixi una plaça de vigilant nocturn.
  • Que considerant que la proposta guanyadora dels pressupostos participatius 2022, va ser la d’instal·lar càmeres de vigilància en edificis públics i que el Departament d'Interior encara no ha autoritzat la petició de l'Ajuntament.

ACORDS:
PRIMER. Condemnar institucionalment els robatoris, actes vandàlics i incívics produïts al nostre municipi.

SEGON. Sol·licitar una reunió amb l’actual Conseller d'Interior, el Sr. Joan Ignasi Elena Garcia amb l’objectiu d’explicar-li des del territori la situació de desemparament que viuen els municipis petits.

TERCER. Reclamar al Departament d’Interior l’autorització per poder instal·lar les càmeres de vigilància sol·licitades.

QUART. Demanar a la Diputació de Barcelona que assessori a l’Ajuntament de Montesquiu sobre la nova creació de places de fixes dins la plantilla i que el consistori, en la propera legislatura pugui valorar i decidir quins llocs de treball són més necessaris.

CINQUÈ. Reclamar al Departament d'Interior de la Generalitat un augment de la presència policial a les nits al Bisaura, amb una patrulla fixa que patrulli per aquestes poblacions, ja que la competència és seva i han de garantir la seguretat de tota la població de Catalunya per igual.

SISÈ. Manifestar el nostre suport a tots els veïns i veïnes afectades pels robatoris o actes vandàlics.

SETÈ. Convocar a una concentració de rebuig al vandalisme al nostre municipi i de suport als veïns i veïnes afectades el dissabte 6 de maig a les 19:00 a la Plaça de la República de Montesquiu, convocant a la premsa local i recollint signatures per enviar al Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya.

Concentració de rebuig als actes vandàlics, robatoris i recollida de signatures.

Dissabte 6 maig 19:00h - Plaça de la República Montesquiu

Darrera actualització: 05.05.2023 | 13:08