Rutes guiades pel territori 2024

Dimarts, 27 de febrer de 2024

Des del Parc del Castell de Montesquiu s’impulsa aquest projecte amb l’objectiu de descobrir racons singulars de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i de L’EIN serres de Milany-Santa Magdalena i Puigsacalm-Bellmunt.

Les rutes recorren el territori a la cerca d’aquells elements més destacats del seu patrimoni natural i cultural. Boscos, cingles, salts d’aigua, rierols amagats, prats i pastures, fagedes imponents, ermites romàniques, masos i masies, castells històrics, antics molins, baumes, indrets singulars i inspiradors on s’hi respiren segles de vida rural i tradició.

Les caminades passen per tots els municipis que formen part del Consorci de la Vall del Ges, Orís i el Bisaura. Es duen a terme entre els mesos de març i desembre anualment, i son rutes guiades amb un guia de muntanya professional amb coneixements sobre el territori en àmbits molt diversos.

Totes les sortides es fan els diumenges al matí. La distància dels itineraris varia entre 6 i 13 km, i tenen una durada de 3 a 5 hores. 

Les sortides tenen un preu de 4 euros i sempre cal inscripció prèvia , ja que les places son limitades.

Aquest programa és gestionat pel Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, en el marc del conveni de cooperació i col·laboració entre la Diputació de Barcelona, el CVGOB i l’Ajuntament de Montesquiu.

Darrera actualització: 27.02.2024 | 12:48