Resum Ple ordinari de 30 de gener de 2024

Dijous, 1 de febrer de 2024

El passat dimarts 30 de gener, es va celebrar el primer Ple ordinari de l'any 2024 a la sala de plens de l'Ajuntament de Montesquiu.

El Ple va començar amb l'aprovació de les actes de les sessions anteriors, que es van aprovar sense cap observació al respecte.

 

En el segon punt, el regidor de Som Montesquiu, Ferran Ferrer, va prendre possessió del càrrec, després que en el Ple anterior de 19 de desembre es fes efectiva la renúncia de Nuri Soler. 

Després de la intervenció del nou regidor a la pregunta de la secretària, es va explicar la nova distribució de regidories dins de l'equip de govern.

En Ferran Ferrer portarà totes les regidories relacionades amb la promoció econòmica del municipi: turisme, ocupació, comerç i indústria; la Liliana Vilanova serà la regidora d'igualtat i feminisme que deixa vacant la Nuri i en Carles Colomo portarà la nova regidoria de transició energètica.

 

En el tercer punt, la regidora de gent gran, Gemma Xofra, va explicar els motius pels quals se sol·licita a la Generalitat el conveni de col·laboració per passar les places públiques de règim col·laborador a concertat.

Amb aquest canvi la Generalitat pagarà fins a un 85% de les places durant els primers 15 dies en què aquestes estiguin buides.

La proposta es va aprovar amb 7 vots a favor, 6 de som Montesquiu i 1 del regidor no adscrit; i dues abstencions d'ERC i Candidatura de Progrés.

 

En el quart punt, es va aprovar l'adhesió a la Carta dels municipis i la cultura catalana sense fronteres.

Aquesta carta es va signar inicialment a la primera Trobada de Municipis Catalans Sense Fronteres que es va celebrar a la Catalunya Nord i on la regidora de Cultura i Drets Nacionals Liliana Vilanova va ser-hi en representació de l'Ajuntament de Montesquiu.

L'acte va ser organitzat per l'Associació Cultural els Angelets de la Terra que vetlla per la defensa de la llengua i la cultura catalana a la Catalunya Nord, amb l'objectiu de fer un primer contacte per teixir ponts i estrènyer vincles entre diferents municipis que formen part d'un mateix territori que comparteix una llengua, una cultura i una història.

La proposta es va aprovar amb 7 vots a favor, 6 de som Montesquiu i 1 del regidor no adscrit; i 2 vots en contra d'ERC i Candidatura de Progrés.

 

En el cinquè punt de l'ordre del dia es va aprovar la Paraula del poble, una iniciativa d'Òmnium Osona, que tenia per objectiu trobar la paraula que els montesquiuencs i montesquiuenques ens sentim més nostra i que ens identifica més com a poble, a través d'un procés participatiu posteriorment validat i ratificat pels representants polítics del municipi.

Les paraules podien ser des de paraules catalanes antigues, locals, pròpies de la zona o representatives pels veïns i veïnes i que ajudessin a promocionar la llengua catalana i a crear un sentiment de pertinença al nostre municipi.

Al procés de votació hi van participar 98 persones, amb un total de 258 vots i la paraula guanyadora va ser 'Rocal', amb 62 vots.

 

El Ple va acordar també la materialització de la paraula com a símbol del municipi amb una placa commemorativa.

La proposta es va aprovar novament amb 7 vots a favor, 6 de som Montesquiu i 1 del regidor no adscrit; i dos vots en contra d'ERC i Candidatura de Progrés.

 

El punt sisè del ple, va aprovar un canvi de representació al Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura. En Lluís Ferrer, representant fins a aquest moment, va explicar que havia de renunciar al càrrec de representant de l'Ajuntament dins del Consorci a causa de la dificultat de combinar la seva feina amb els horaris de les assemblees del Consorci. A partir d'aquest moment, en Carles Colomo passa a ser el representant de l'Ajuntament al Consorci, i en Lluís Ferrer en serà el suplent.

La proposta es va aprovar per unanimitat amb 9 vots a favor.

 

El Ple va continuar donant compte dels decrets d'alcaldia compresos entre el 23 de novembre de 2023 i el 24 de gener de 2024; i donant compte dels acords de la junta de govern local dels dies 21 de novembre, 5 de desembre i 19 de desembre.

 

Per finalitzar, es va donar pas a l'apartat de precs i preguntes dels càrrecs electes i un cop aixecada la sessió del ple es va donar a pas a les preguntes del públic.

 

Podeu veure el Ple municipal a través d'aquest enllaç https://youtube.com/live/baD6H6ej4l0?feature=share

 

#montesquiu #plemunicipal #transparencia #resumple

Darrera actualització: 1.02.2024 | 10:03