Resum ple 20-12-2022

Dimecres, 21 de desembre de 2022

El ple es va realitzar a porta oberta a la sala de plens i retransmès per ràdio Montesquiu i pel canal de YouTube de l'Ajuntament.

En el primer punt, es va aprovar per unanimitat l'acta de la sessió anterior.

 

 Al segon punt, es va aprovar provisionalment la modificació de les normes subsidiàries de planejament, per canviar la subqualificació del camp de futbol i passar d'equipament esportiu a equipament docent.

Aquesta aprovació provisional es realitza després que els 30 dies d'exposició al públic des de l'aprovació inicial, hagin transcorregut sense cap al·legació al respecte.

El següent pas és enviar-ho a la Comissió Territorial d'Urbanisme perquè en duguin a terme l'aprovació definitiva.

La proposta va ser aprovada amb quatre vots a favor de les representants de Som Montesquiu i Junts per Montesquiu i un vot en contra del representant d'Esquerra Montesquiu.

 

Al tercer punt, es va aprovar una modificació de crèdit per majors ingressos, per introduir al pressupost municipal una nova subvenció per la contractació de dues persones en situació administrativa irregular en ser persones migrades extracomunitàries i ajudar-les a aconseguir l'autorització de residència i de treball.

Els dos nous contractes de treball són de 12 mesos i s'han sol·licitat al SOC (Servei Públic d'Ocupació de Catalunya) dins de la nova línia de subvencions d'acollida ACOL.

La proposta va ser aprovada per unanimitat dels tres partits.

 

En el quart punt, es va aprovar una modificació a l'ordenança fiscal reguladora de l'expedició de documents, mitjançant la qual es va establir un nou pagament a l'hora de fer exàmens per accedir a les places públiques municipals.

Els imports es van establir de forma variable depenent de la categoria oferida, deixant sense pagament les places temporals dins de la categoria C, les borses de treball i les places temporals provinents del SOC.

La proposta es va aprovar amb el vot a favor de totes les persones representants.

 

En el cinquè punt es va aprovar per unanimitat una moció conjunta entre els tres partits, per demanar millores al finançament de l'administració local, arran de la inflació i l'augment de preus viscuts en els productes energètics i de consum.

 

En el sisè punt es va aprovar una altra moció conjunta entre els tres grups, també per unanimitat, que feia referència al reconeixement i l'acompanyament en el dol gestacional, perinatal i neonatal.

Es va explicar com un dels punts de la moció, és crear un espai de dol, el qual des de la Comissió de feminisme i Igualtat de l'Ajuntament, s'està treballant per dur-lo a terme.

 

El Ple va continuar donant compte dels decrets d'alcaldia i de les juntes de govern i va finalitzar amb l'espai de precs i preguntes.

 

Podeu visualitzar el vídeo en diferit del ple, al canal de YouTube de l'Ajuntament de Montesquiu.

 

Un cop acabat l'ordre del dia del ple, es va donar pas a les preguntes del públic assistent, les quals van ser respostes pels representants municipals.

Darrera actualització: 21.12.2022 | 08:58