Resum del ple ordinari de 28 de novembre de 2023

Dijous, 30 de novembre de 2023

El passat dimarts 28 de novembre, es va celebrar el ple ordinari a la sala de sessions de l'Ajuntament de Montesquiu, amb la presència dels 9 regidors i regidores del consistori.

La part resolutiva de l'ordre del dia va començar amb el primer punt d'aprovació de les actes de les sessions anteriors, que després d'introduir-hi diferents modificacions es van aprovar amb 7 vots a favor dels regidors i regidores de Som Montesquiu i el regidor no adscrit a cap dels grups, i dos vots en contra de les representants d'Esquerra republicana i Candidatura de Progrés de Montesquiu.

El segon punt, va aprovar l'ordenança fiscal reguladora del preu públic del servei de recàrrega de vehicles elèctrics.
Es va explicar que el punt de recàrrega està en procés, ja que fa mesos que es va fer la petició de connexió a Endesa i per posar-lo en funcionament en el moment en què es faci efectiu el subministrament d'energia, s'aprova la taxa amb els següents preus públics que regularan la seva utilització: 0,35€/Kw per vehicles no empadronats al municipi de Montesquiu i 0,25 €/kWh vehicles elèctrics empadronats al municipi de Montesquiu.

La proposta va ser aprovada per unanimitat amb els vots a favor de les 9 persones representants.

El tercer lligat al punt anterior, feia referència al reglament de recàrrega de vehicles elèctrics, el qual proposava el reglament que ha de regir i posar les normes per poder fer un bon ús del carregador elèctric. Per utilitzar el servei caldrà utilitzar una aplicació mòbil.
Les persones usuàries situaran el seu vehicle ocupant una sola plaça, no es permetrà l'estacionament si no s'està realitzant una recàrrega i el temps màxim de permanència serà de dues hores.

La proposta, igual que l'anterior, va ser aprovada per unanimitat amb els vots a favor de les 9 persones representants.

El quart punt de l'ordre del dia, va aprovar el reglament de gestió de l'emissora municipal "Ràdio Montesquiu"

Ràdio Montesquiu va néixer fa més de 40 anys, però no va ser fins a l'any 2002 que es va instal·lar a l'edifici de la casa de cultura on està actualment. L'any 2015 l'ajuntament va nomenar un director de ràdio que malauradament va morir l'any 2021 i des de llavors la ràdio ha continuat activa sense direcció.

Per aquest motiu, l'Ajuntament es va assessorar amb el Consell Audiovisual de Catalunya per poder continuar donant el servei de ràdio municipal i complir alhora la legislació establerta. Per aquest motiu es presenta el reglament que estableix la normativa i que haurà de complir la ràdio municipal, els seus integrants, i totes les persones voluntàries i col·laboradores.
En primer lloc, el reglament, crea un consell assessor que serà l'encarregat de fer un informe preceptiu sobre la idoneïtat dels candidats a ser coordinadors o directors de ràdio Montesquiu els quals es podran presentar mitjançant un procés obert a tota la ciutadania.

Durant l'explicació del punt, es va fer un reconeixement públic a totes les persones que han dinamitzat i treballat per ràdio Montesquiu durant tota la història, començant pels iniciadors fa més de 40 anys i acabant per les persones que hi ha actualment.
Es va explicar la voluntat municipal d'obrir-la a la ciutadania per aconseguir una ràdio participativa i que veïns i veïnes i en especial la gent jove se la pugui sentir seva i on tothom hi té cabuda; fent una crida a tothom qui tingui ganes de participar-hi.

La proposta es va aprovar per unanimitat amb els 9 vots a favor de tots els regidors i regidores.

El punt cinquè de l'ordre del dia, proposava el desistiment del tràmit iniciat l'any 2022 de modificació de les normes subsidiàries de planejament, per poder donar pas al tràmit començat aquest any 2023, a causa dels canvis introduïts a petició del departament d'Urbanisme.

La proposta va ser aprovada amb 7 vots a favor dels regidors i regidores de Som Montesquiu i el regidor no adscrit, i dos vots en contra de les persones representants d'Esquerra Republicana i Candidatura de Progrés de Montesquiu.

Al punt sisè es va presentar l'aprovació del projecte d'autoconsum fotovoltaic a la Residència Els tells, el qual es passa a aprovació juntament amb el punt setè, després de rebre una subvenció de 226.000 € per executar les dues instal·lacions durant l'any 2024 i poder iniciar així el procés de licitació i executar la subvenció.

El projecte de la residència es tracta d'una instal·lació fotovoltaica de 25 kW, ocuparà una Superfície de 128,9 m2, el cost del projecte (IVA inclòs) és de 53.026,98€ i es preveu un estalvi anual de 14,23 Tones de COâ‚‚ a l'any i 4.567,91 €/any.

La proposta va ser aprovada amb 7 vots a favor dels regidors i regidores de Som Montesquiu i el regidor no adscrit, i dos vots en contra de les persones representants d'Esquerra Republicana i Candidatura de Progrés de Montesquiu.

Al punt setè, es va aprovar el projecte executiu de planta fotovoltaica a la coberta del pavelló, que també s'executarà amb la subvenció anteriorment citada i anomenada renovables 2030.
La instal·lació serà de 100 kW, ocuparà una Superfície 524 m2, el cost del projecte és de (IVA inclòs) 198.450,50 €, l'estalvi anual calculat és de 21.535,69 € i 70,65 tones de COâ‚‚.
Igual que l'anterior, la proposta va ser aprovada per majoria absoluta amb 7 vots a favor dels regidors i regidores de Som Montesquiu i el regidor no adscrit, i dos vots en contra de les persones representants d'Esquerra Republicana i Candidatura de Progrés de Montesquiu.

Al vuitè punt es va presentar una moció subscrita per tots i totes les representants del consistori per reclamar un millor finançament dels Ens locals, demanant un repartiment més equitatiu dels tributs i els ingressos de l'Estat, un nou sistema de finançament just i equilibrat que acabi amb el dèficit fiscal i també a derogar la LRSAL, llei parcialment derogada, i que limita l'autonomia local.

La moció es va aprovar per unanimitat

Al punt novè es va aprovar la moció amb motiu del dia Internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones, subscrita també per totes les persones regidores del consistori, i en la que s'incloïa el manifest llegit a la plaça de la República el 25 de novembre i en la que es referma l'aposta de l'Ajuntament en la lluita per erradicar la
violència masclista.

Abans de la votació es va proposar fer uns instants de silenci per totes les víctimes de violència masclista, i posteriorment es va aprovar per unanimitat.

Amb aquests punts es va arribar a la fi de la part resolutiva de l'ordre del dia, i es va continuar amb la part de control dels òrgans de govern, donant compte dels decrets d'alcaldia i dels acords de la Junta de govern local.

Per finalitzar el ple, es van desenvolupar les preguntes dels diferents grups, relacionades amb la recent compra de les parcel·les per part de l'Ajuntament de Montesquiu i amb el control de la gestió de l'aigua i de com es realitza la detecció de les fuites en el servei municipal.

Un cop aixecada la sessió, es va continuar amb l'espai de preguntes del públic assistent, on es va formular un prec i una pregunta relacionades amb els vestidors i la piscina municipal.

Per poder visualitzar íntegrament el ple municipal, ho podeu fer des del canal de YouTube de l'Ajuntament de Montesquiu.

Darrera actualització: 1.12.2023 | 08:46