Resum del ple municipal extraordinari de 4 juliol de 2023

Dijous, 6 de juliol de 2023

El ple anomenat del cartipàs, es va celebrar a la sala de plens i va ser retransmès en directe pel canal de YouTube de l'Ajuntament de Montesquiu, per decidir i organitzar el funcionament dels òrgans de govern durant tota la pròxima legislatura.

1. En el primer punt, es van constituir els grups municipals de Som Montesquiu, Esquerra Republicana de Catalunya i Candidatura de Progrés de Montesquiu i es van establir les assignacions a cada grup d'un concepte fix de 20 € mensuals i 20 € per cada un dels regidors o regidores adscrits al grup.


▪️El grup de som Montesquiu el formaran la Gemma Xofra, l'Àlex Zarzoso, en Lluís Ferrer, La Liliana Vilanova, la Nuri Soler i en Carles Colomo.

▪️El grup d'Esquerra Republicana serà format per la Pepi rodríguez.

▪️El grup de Candidatura de progrés de Montesquiu per en Miquel Àngel Sáez.

Finalment, el regidor Josep Carol, serà regidor no adscrit a cap dels grups municipals després de comunicar-ho prèviament.

L'acord es va aprovar amb 7 vots a favor i 2 vots en contra.

 

2. El segon punt de l'ordre del dia va establir el règim de dedicacions, fixacions de retribucions, indemnitzacions i dietes.


Per fer la distribució, es va tenir en compte l'equilibri econòmic per no augmentar despeses respecte a la distribució anterior, el dret a percebre retribució de tots els càrrecs electes i el criteri del govern de Montesquiu de voler redistribuir la despesa de retribucions de l'equip de govern sense augmentar la despesa, per fer-ho d'una forma més equitativa entre tots els regidors del govern; permetent així una major dedicació i hores de servei cap a la ciutadania de Montesquiu. Per aquest motiu es va reduir el sou que fins ara percebia tant l'alcaldia com la tinença d'alcaldia, permetent així augmentar, en el mateix import, la retribució dels regidors que assisteixen a la junta de govern.

El Ple va aprovar una retribució de 14.250 € bruts anuals per dedicació del 50% de la jornada per part de l'alcalde Carles Colomo, una retribució de 12.450 € pel regidor Lluís Ferrer, també amb una dedicació del 50% de la jornada.

La resta de regidors, cobraran per assistència:

▪️Assistència a Junta Govern Local: 200 € bruts

▪️Assistència a Ple : 100 € bruts

▪️Assistència a Comissió Informativa: 40 € bruts

▪️Assistència a Junta de portaveus: 40 € bruts

Quant a les dietes, es satisfaran dietes fins a un màxim de 20 € i aquells tiquets d'aparcament acreditats documentalment. En cas de pernoctació, es pagarà un màxim de 70 €/nit i els desplaçaments es pagaran a 0,19 €/quilòmetre.

El punt va quedar aprovat per 6 vots a favor, 2 en contra i 1 abstenció

3.En el punt tercer del Ple, es va acordar el règim de sessions del Ple, establint les sessions cada dos mesos, l'últim dimarts hàbil dels mesos imparells a les 19:00 h.

El punt es va aprovar per unanimitat amb 9 vots a favor.


4. En el quart punt es va constituir la Junta de govern, de la qual formaran part l'alcaldia i els tres membres de l'equip de govern següents:

▪️Gemma Xofra, Àlex Zarzoso i Liliana Vilanova
El punt es va aprovar per unanimitat amb 9 vots a favor.

5. El cinquè punt feia referència a la constitució de la Comissió informativa permanent, a la qual hi poden formar part els 9 regidors del consistori i que es realitzarà la setmana anterior al Ple municipal.

El punt es va aprovar per 9 vots a favor.

6.Al sisè punt es va aprovar per unanimitat, la constitució de la Junta de portaveus formada per l'alcalde i els tres portaveus de cada grup, que seran en Lluís Ferrer per part de Som Montesquiu, la Pepi Rodríguez per part d'Esquerra Republicana i en Miquel Àngel Sáez per part de Candidatura de Progrés de Montesquiu.

El punt es va aprovar per 9 vots a favor.

 

7. Al punt número 7, es proposaven la designació dels representants de l'Ajuntament en òrgans col·legiats i institucions, com el Consorci de la ValL del Ges Orís i Bisaura, el Consorci del Ter, el Consell escolar, etc.

La proposta es va aprovar amb 9 vots a favor.

8. En aquest punt es presentava el Reglament del servei d'Arxiu Municipal. El qual està redactat per la Diputació de Barcelona i serveix per a tenir regulat segons la legislació actual, l'Arxiu de Documentació Municipal de l'Ajuntament de Montesquiu.

La proposta es va aprovar per 8 vots a favor i 1 en contra.

9.En el punt novè de l'ordre del dia, es va aprovar la declaració de les obres del Projecte de rehabilitació del tancament exterior de la lluerna del Castell de Montesquiu, d'especial interès o utilitat municipal: mitjançant la qual, la llicència d'obres es bonifica un 95%, al tractar-se el Castell de Montesquiu d'un equipament històric declarat bé cultural d'interès nacional BCIN i part del patrimoni del municipi.

La proposta va quedar aprovada per 9 vots a favor

El ple va finalitzar donant compte dels decrets d'alcaldia referents a l'organització municipal nomenant a la Gemma Xofra com a 1a tinent d'alcaldia, l'Àlex Zarzoso com a 2n tinent d'alcaldia i la Liliana Vilanova com a 3a tinent d'alcaldia. Nomenar com a membres de la Junta de Govern local les tres persones tinents d'alcalde. Nomenar a la Maria Rosa Vilaplana per les funcions de tresoreria i recaptació de l'Ajuntament de Montesquiu i finalment, delegant les diferents regidories entre els membres de l'equip de govern.

Un cop finalitzat el ple, es va enllaçar amb la celebració d'un ple extraordinari i urgent no remunerat acordat per tots els representants, per aprovar 3 punts d'especial interès.

1. El primer punt marcava l'establiment de les festes locals per l'any 2024, establint els dies 12 de febrer i 20 de maig.

 

Es va aprovar amb 9 vots a favor.

2. El segon punt es tractava d'aprovar la cessió temporal dels terrenys afectats per les obres de la nova passera que han de començar de forma immediata les pròximes setmanes. Els terrenys seran cedits a la Diputació de Barcelona i, un cop finalitzades les obres, seran retornats a l'Ajuntament de Montesquiu.

Es va aprovar amb 9 vots a favor.

 

3.El tercer punt també es referia a les obres de la nova passera, ja que per donar la llicència de les obres d'aquesta, la Diputació de Barcelona va sol·licitar la bonificació del 95% de la llicència al tractar-se d'una infraestructura d'interès i utilitat municipal.

La proposta es va aprovar amb 9 vots a favor.

Darrera actualització: 6.07.2023 | 11:15