Resum del ple 19 de desembre de 2023

Dijous, 21 de desembre de 2023

El passat dimarts 19 de desembre, es va celebrar un Ple extraordinari per aprovar el Pressupost municipal per l'any 2024 entre altres punts de l'ordre del dia i va comptar amb la participació de les 9 persones regidores del consistori.

1. En el primer punt es va aprovar el pressupost municipal per l'exercici 2024, les bases d'execució i la plantilla de personal.
El punt es va iniciar explicant el funcionament i objectiu del pressupost municipal, com a instrument de planificació anual basat en la planificació estratègica de polítiques públiques que vol dur a terme l'Ajuntament, reflectida en el Pla d'Actuació Municipal aprovat a inici de la legislatura.
Es va explicar també que per poder assegurar l'estabilitat pressupostària de l'Ajuntament i poder continuar oferint un gran ventall de serveis públics de qualitat adreçats a la població, després de la pujada dels preus de l'energia, els carburants i en general de totes les despeses, calia treballar i aprofundir per augmentar ingressos i reduir despeses generals. Continuant amb l'objectiu del govern de posar a les persones al centre de totes les polítiques públiques, reduint serveis interns en lloc de serveis públics de serveis o d'atenció a les persones, i continuant així, amb les polítiques encaminades a promoure la cohesió social i la participació de la ciutadania en el dia a dia.
El pressupost municipal per l'any 2024 és de 2.306.479,01 €, que representa un augment del 53,44% respecte a l'anterior pressupost d'1.503.162,36 €.
Aquest augment és degut principalment per la inclusió de la Residència Els Tells dins del pressupost municipal, que té unes despeses i ingressos de 685.964,00 €; i també per l'augment de l'import ja confirmat en subvencions per aquest pròxim any.
Les inversions més importants previstes en aquest pressupost, són 15.000 € per la realització dels pressupostos participatius 2024, 110.000 € per les obres del teatre del Centre Obrer Recreatiu, 39.000 € de reforma dels vestidors de la piscina municipal, 252.000 € per la instal·lació de plaques fotovoltaiques, 15.000 € d'inversió a la Residència Els Tells, 8.000 € per la reparació de voreres i reducció de barreres arquitectòniques i la creació del Consistori infantil i del Consell de joves amb partides de 1.000 € cadascuna.
La proposta es va aprovar amb els 7 vots a favor de Som Montesquiu i del regidor no adscrit i dues abstencions d'Esquerra Republicana i de Candidatura de Progrés.
 
2. En el segon punt es va aprovar l'establiment del servei de residència per a gent gran i centre de dia.
Es va explicar que just abans del Ple es va celebrar l'Assemblea de la mancomunitat en la qual es va dissoldre definitivament la Mancomunitat i en què es proposava l'acceptació del servei per part de l'Ajuntament de Montesquiu.
Es va detallar la situació actual de la residència, amb 24 places, 20 de les quals són públiques i 4 privades. Amb una llarga llista d'espera i el projecte per ampliar dues places més, que d'inici seran privades.
Abans de passar a votació, es va valorar el servei segons les aportacions de persones usuàries i famílies, tant en l'Assemblea de famílies com en el Consell de participació i també amb les enquestes del servei que han rebut una nota mitjana de 8,8 (sobre 10) per part de les usuàries i d'un 9,1 per part de les famílies.
La proposta es va aprovar amb els 7 vots a favor de Som Montesquiu i del regidor no adscrit i dues abstencions d'Esquerra Republicana i de Candidatura de Progrés.
 
3. Al tercer punt es va proposar el Calendari de sessions d'òrgans col·legiats per l'any 2024, sense cap esmena ni comentari per part de cap electe. El punt es va aprovar per unanimitat.
 
4. En el punt quart de l'ordre del dia es va aprovar la moció de suport a Palestina i condemna de les accions d'Israel, en la qual es van lamentar totes les accions de violència contra la població civil que segons el dret internacional humanitari constitueixen crims de guerra; es va fer una crida a aturar immediatament els bombardejos d'Israel sobre la Franja de Gaza, a evitar els desplaçaments forçosos de població i a fer arribar a la Franja, aliments, aigua, electricitat i totes les necessitats bàsiques per a la vida; i es va condemnar la violació del Dret Internacional, els drets humans i la política colonialista, l'apartheid i l'ocupació de l'Estat d'Israel contra el poble palestí.
La proposta es va aprovar amb els 7 vots a favor de Som Montesquiu i del regidor no adscrit i dues abstencions d'Esquerra Republicana i de Candidatura de Progrés.
 
5. En el cinquè i últim punt de l'ordre del dia, es va prendre raó de la renúncia al càrrec de la Nuri Soler, que va intervenir per explicar-ne els motius laborals, acomiadar-se i agrair a totes les persones que han format part del Consistori durant aquests anys quatre anys i mig en què ha estat Regidora i Alcaldessa de l'Ajuntament. Finalment, va rebre un petit reconeixement per part de tots els membres del grup de Som Montesquiu, moment amb el qual es va donar per finalitzat l'últim ple de l'any 2023.
 
 
 
 
 
See insights and ads
 
 
 
Darrera actualització: 8.01.2024 | 11:13