Remodelació font Pl. Mossèn Cinto Verdaguer

Divendres, 5 d'abril de 2019 a les 00:00

Benvolguts/des,


Ens adrecem a vosaltres per informar-vos que s’ha portat a terme la remodelació de la font de la Plaça Mossèn Jacint Verdaguer convertint-la en un jardí.

Aquesta remodelació s’ha hagut de portar a terme a causa de l’alt risc de contaminació de legionel·la que patia la instal·lació, segons informació dels tècnics.

La legionel·la és una malaltia bacteriana d’origen ambiental que es transmet a les persones a través d’aerosols d’aigua contaminada amb el bacteri.

L’estancament d’aigua i l’acumulació de llots al costat d’una determinada temperatura provoquen la contaminació de l’aigua la qual, a través d’un mecanisme productor d’aerosol, es pot dispersar per l’aire i contaminar a les persones.

Per prevenir la legionel·losi a la font s’havia d’instal·lar un aparell automàtic de cloració, remodelar el sistema de bombament, rehabilitar les parets i realitzar uns controls exhaustius de legionel·la que suposaven un cost molt elevat.

Per aquest motiu, després d’estar aturada gairebé dos anys, l’ajuntament va considerar oportú treure la font (eliminant així el risc de contagi de legionel·losi) i instal·lar-hi un jardí (conservant les antigues parets de la font).

Atentament,
L’Alcaldessa

 

Darrera actualització: 05.04.2019 | 12:11

Imatges

Foto nou jardi font