Pla de solars buits de Montesquiu

Divendres, 6 de novembre de 2020 a les 00:00

🆕 L'Ajuntament ha fet un nou pas per fer front als problemes causats per l'abandonament de terrenys al municipi amb la creació d'un pla de solars buits, que persegueix un objectiu clar i ambiciós: que a Montesquiu no hi hagi cap solar abandonat a mitjà termini.

 

📑 El pla es desenvolupa amb una nova ordenança de neteja i tancament de solars, aprovada pel ple municipal, el passat dia 6 d'octubre amb els vots a favor de Som Montesquiu i Junts per Montesquiu i amb l'abstenció d'Esquerra Montesquiu.

 

👉🏼 Seguint les directrius de l'ordenança, s'inicia una negociació amb els propietaris dels solars abandonats, per proposar un conveni de cessió d'ús temporal a l'Ajuntament i firmant ja diversos convenis.

 

🔝 La sessió, és una bona opció per les dues parts, ja que els propietaris es beneficien de no tenir despeses de manteniment d'un solar al que no li donen cap ús, i a la vegada, el municipi podrà disposar de nous espais on realitzar noves zones d'aparcament i horts urbans.

 

🌱 Els horts seran ecològics, i amb concessions municipals de les parcel·les, via sorteig entre tots els interessats i interessades; les bases per presentar-s'hi es publicaran en els pròxims mesos.

 

🐀 Els propietaris dels solars abandonats als quals no els interessi la cessió, poden donar-li un ús privat al seu solar o bé complir amb la nova ordenança, pensada per evitar l'abandonament dels terrenys, millorar l'aspecte visual del municipi i evitar problemes de salubritat i de proliferació rosegadors i altres animals.

Darrera actualització: 06.11.2020 | 10:17