Només Dones Lliures

Dijous, 24 de novembre de 2022 a les 00:00

La Xarxa de Biblioteques de Barcelona i l’Oficina de Polítiques d’Igualtat de la Diputació de Barcelona han elaborat conjuntament l'Especial Biblioteques 25N-2022 Dia Internacional per a l’eliminació de les violències vers les dones. 

Us facilitem l’enllaç   https://bibliotecavirtual.diba.cat/25n per accedir al recurs. 

Enguany han inclòs com a “Inspiradores” a les “Germanes Mirabal https://bibliotecavirtual.diba.cat/dia-internacional-per-a-l-eliminacio-de-la-violencia-envers-les-dones/germanes-mirabal” que van ser brutalment assassinades el 25 de novembre de 1960, pel dictador Trujillo (República Dominicana). En honor a aquestes valentes activistes,  i en memòria d’aquest crim, l’any 1999, l'ONU va declarar el 25 de novembre com a Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

Per altra banda, han creat un nou calaix anomenat “L’amor romàntic, és amor?" https://bibliotecavirtual.diba.cat/dia-internacional-per-a-l-eliminacio-de-la-violencia-envers-les-dones/amor-romantic en el qual volen posar l’accent en els mites de l’amor romàntic, i la seva intrínseca vinculació amb les relacions afectives tòxiques i les violències masclistes.

En aquest especial de la Biblioteca Virtual 25 N s’ofereixen, a més, diversos continguts i recomanacions en forma d’assaigs, novel·les,  pel·lícules, contes, còmics, blogs, etc., per contribuir a la visibilitat  de les opressions i violències envers les dones per tal de denunciar la cultura patriarcal que està a la base.

Darrera actualització: 24.11.2022 | 14:09