Millores en la gestió de residus

Dimecres, 17 de febrer de 2021 a les 00:00

Des de l'Ajuntament s'aposta per un canvi integral en la gestió de residus, que ofereixi facilitats als usuaris, alliberi espai a la via pública i alhora permeti obtenir una taxa de reciclatge molt més elevada que l'actual. Aquest objectiu, però haurà d'esperar, ja
que el Consell Comarcal d'Osona i l'empresa Recollida de Residus d'Osona, acaben el seu contracte i s'ha de realitzar una nova licitació pública que no permetrà implementar nous sistemes de recollida fins d'aquí a dos anys aproximadament.
 

És per aquest motiu, que des de l'Ajuntament s'ha optat per millorar i potenciar el sistema actual de recollida, complementant-lo amb nous serveis i reestudiant la col·locació de les zones de contenidors. Amb les noves reubicacions, es pretén millorar la taxa de reciclatge i facilitar a la població el reciclatge de totes les fraccions, fent que totes les zones de contenidors siguin completes.

Deixalleria mòbil

Per donar més servei i permetre més reciclatge, la deixalleria mòbil complementarà la recollida de voluminosos porta a porta que es realitza actualment.

Instal·lació de pedals en contenidors de rebuig

Per facilitar l'obertura dels contenidors, totes les zones de contenidors tindran un contenidor de rebuig amb pedal.

Totes les zones de contenidors completes

Per millorar i facilitar el reciclatge, totes les zones de contenidors seran completes amb multi-producte, vidre, rebuig i orgànic.

Dignificació d'espais emblemàtics

Recuperar i dignificar espais emblemàtics com els de la Font dels Tells i Els Safaretjos.

Reduïr l'impacte visual en els equipaments

Reduir l'impacte dels contenidors més pròxims als equipaments municipals (camp de futbol i parc de la pèrgola).

Noves zones de contenidors

Afegir nous contenidors a les zones més habitades per evitar la seva saturació.

Darrera actualització: 17.02.2021 | 14:59