Les jornades d’orientació acadèmica i professional d’Osona

Divendres, 12 de març de 2021 a les 00:00

Aquest any, la 7a edició de Càpsula s’ha preparat des d’un inici en format digital tenint en compte la situació actual, i va adreçades a totes les persones joves, especialment a les que cursen 4t d’ESO, PFI i cursos de Garantia Juvenil.

Les jornades, impulsades pel Servei Comarcal de Joventut, compten amb la col·laboració dels i les professionals de Joventut de la comarca, i també del servei d’Educació comarcal.

Més de 1.600 joves han participat activament de les jornades, i l’impacte ha estat major gràcies a la creació d’una pàgina web pública i de referència en temes d’orientació, i la visibilització de tota l’oferta postobligatòria present a la comarca [www.osonajove.cat/capsula]. Aquesta web compta amb una gran varietat de recursos, vídeos explicatius, informació sobre beques, mobilitat interacional, vocacions industrials, etc.  S’adreça a joves, familiars i professionals. Per generar encara més impacte i assessorar a tota la comunitat educativa en temes d’orientació, també s’han realitzat les ja conegudes “Càpsula professionals” i el “Càpsula famílies”.

El Kit Càpsula ha ofert al professorat i als tècnics i tècniques de joventut 4 sessions d’orientació d’aproximadament una hora cada una per a realitzar a l’aula.

L’objectiu d’aquestes sessions és treballar de forma progressiva, clara i ordenada diferents continguts que els alumnes han de tenir en compte alhora de decidir el seu futur acadèmic.

En aquest sentit, la Tècnica de Joventut del Bisaura i Orís, ha coordinat les jornades per l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Bisaura, juntament amb l’equip directiu i la orientadora educativa del centre. Aquesta, ha dut a terme presencialment la tercera sessió als grups de 4t d’ESO A i B, amb l’objectiu de donar a conèixer la informació general dels itineraris formatius de batxillerat i cicles formatius i la pàgina web de Càpsula.

Inicià la xerrada amb la presentació de la sessió per part de David it’s me (“influencer” osonenc) i seguidament, amb la visualització de vídeos de contingut general sobre el batxillerat i els cicles formatius protagonitzats pel tàndem David it’s me i l’actriu d’Orís Marina Comas. La sessió va acabar amb la realització d’un Quiz sobre preguntes del Sistema educatiu amb tot el grup classe i fent èmfasi sobre l’espai “Tens dubtes?”, que et dirigeix al contacte de la Tècnica de Joventut.

Finalment, cada alumne va tenir una estona per entrar a la pàgina web i visualitzar vídeos dels cicles formatius que més els interessaven o més informació sobre el batxillerat amb l’ajuda de la Tècnica de Joventut.

 

Trobareu tota la informació a la pàgina web www.osonajove.cat/capsula, tal i com també a les xarxes socials del servei d’Osona Jove  i a les de Joventut del Bisaura i Orís.

Darrera actualització: 12.03.2021 | 14:11