Els nostres drets són els vostres drets, el meu orgull és el teu orgull!

Diumenge, 28 de juny de 2020 a les 00:05

🌈 Avui, dia 28 de juny, commemorem el dia Internacional de l'Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual sota el lema "Els nostres drets són els vostres drets, el meu orgull és el teu orgull!” i ens sumem a la declaració institucional d' @aferssocialscat i fem pròpies les reivindicacions @consellnacionallgbti #orgull2020 #orgulldepaís .

📲 Alhora, us proposem inscriure-us a una de les 3 activitats virtuals que des d' @IgualtatDiba s'han elaborat per sensibilitzar els més joves envers les relacions igualitàries:
 
1️⃣ Contacontes online i concurs de dibuix LGTBIQ+ - A través del conte “Cua de Sirena” d’Alba Barbé i Serra i de Sara Carro Ibarra, on es treballaran algunes creences i estereotips sexistes i LGTBI-fòbics amb la mainada. Al finalitzar l’activitat i després de reflexionar, es convidarà a la mainada a participar en un concurs de dibuix. Els dibuixos guanyadors s’anunciaran en una càpsula de vídeo i les persones guanyadores rebran un obsequi a casa seva.
El vídeo del contacontes dura uns 20 minuts i es podrà visibilitzar durant la setmana del 6 al 12 de juliol des de la web de l'ajuntament.
Activitat adreçada a infants de 3 a 11 anys i famílies i dirigida per la cooperativa Cúrcuma.
 
2️⃣ aTRAPant masclismes i actituds LGTBI-fòbiques - La idea de l’activitat és generar un procés de creació col·lectiu entorn la música  TRAP. L’activitat consistirà en un taller online, per reflexionar col·lectivament sobre els estils musicals que s’identifiquen com a propis i que creen representacions socials en quant a valors culturals i actituds davant els masclismes i l’LGTBI-fobia. Es reflexionarà sobre la història de la música, des dels anys 80s fins a l’actualitat (Trap, reggaeton, etc.), i de quina manera la perspectiva de gènere i de la diversitat sexual han estat presents.
Els tallers, amb una duració d’1.30h es realitzaran mitjançant la plataforma zoom, els dies 8 de juliol de 16h a 17,30h i 13, 14 i 15 juliol, d’11h a 12,30h.
Es crearan 4 grups de 20-25 joves de 14 a 17 anys. L’activitat anirà a càrrec de l’entitat ÀÓ Cameres i Acció. A ZOOM
 
3️⃣ Pensar, conta i lluita - Taller que abordarà de forma integral, crítica i lúdica la diversitat sexual i afectiva en el context virtual i en el món dels videojocs.  L’activitat començarà en pensar sobre el cos-avatar, o com construïm la nostra identitat en els espais immersius, per acabar reflexionant i creant històries interactives a l’estil dels videojocs, a través de la plataforma Twine.
Els tallers, amb un duració de 3 hores, es podran realitzar els dies 9 i 10 de juliol de 10 a 13h i els dies 13 i 14 de 15.30 a 18.30h
Es crearan 4 grups de 15 joves entre 14 a 17 anys.  I l’activitat serà dirigida per l’entitat ArsGames.
 
Per fer la inscripció a aquestes activitats, envieu un correu a l’Oficina de les Dones i LGTBI: o.doneslgtbi@diba.cat

 #dibalgtbiq

Darrera actualització: 06.07.2020 | 22:53