Eleccions municipals 2023: vot per correu

Dimarts, 18 d'abril de 2023 a les 00:00

El vot per correu es pot sol·licitar del 4 d'abril al 18 de maig de 2023.

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) va publicar el passat 4 d'abril el Reial Decret de convocatòria d'eleccions municipals per al proper diumenge 28 de maig de 2023.

Des del 4 d'abril i fins al 18 de maig de 2023 pots sol·licitar el vot per correu al lloc web de Correos, amb certificat digital. O bé adreçar-se personalment a qualsevol oficina de Correus i omplir el model de sol·licitud, que es troba disponible a les mateixes oficines i també al lloc web del Ministeri de l'Interior. És necessari portar l'original del document nacional d'identitat (DNI), el passaport o el carnet de conduir (no s'admeten fotocòpies).

Només en els casos de malaltia o incapacitat, que siguin acreditades mitjançant un certificat mèdic oficial, una persona que no sigui la interessada podrà cursar la sol·licitud de vot per correu.

Les papererets arribaran a l'adreça postal abans del dia 21 de maig.

Podràs votar per correu a qualsevol oficina de Correus del 8 al 24 de maig.

Els electors amb nacionalitat espanyola residents de manera temporal a l'estranger, cal que facin una sol·licitud per poder votar, mitjançant l'imprès oficial disponible als Consolats i també al lloc web del Ministeri de l'Interior. Poden presentar aquesta sol·licitud entre el dia 4 i el dia 29 d'abril de 2023. Les paperertes arribaran a l'adreça postal indicada abans del 8 de maig. Del 2 al 24 de maig es pot enviar la documentació per correu certificat a la mesa electoral per votar des de l'estranger.

 

Darrera actualització: 18.04.2023 | 15:06