Convocatòria oberta sorteig horts urbans

Dimecres, 24 de març de 2021 a les 00:00

L'Ajuntament de Montesquiu, a través de la Regidoria de Medi Ambient, promou la creació d'horts urbans al municipi pels veïns i veïnes que s'interessin per l'agricultura tradicional i ecològica, a través d'una cessió temporal i a precari d'una porció de terreny; alhora que es pretén donar ús a les zones urbanes buides i cedides a l'Ajuntament dins del pla de solars buits del municipi.

L'autorització per conrear les parcel·les, es realitzarà a través d'un sorteig entre les persones participants, seguint els criteris que s'estableixen en les bases aprovades.

Per optar a una de les 12 parcel·les d'entre 40 i 50m2 disponibles, les persones aspirants hauran d'estar empadronades, ser residents de Montesquiu en l'actualitat i complir els altres requisits establerts a les bases del sorteig.

Les sol·licituds es poden presentar a l'Ajuntament des del dia 24 de març al 8 d'abril, ambdós inclosos a través d'una instància genèrica, electrònicament o presencialment (de dilluns a divendres de 9h a 14h i dimarts de 16h a 18h). 

El sorteig es realitzarà el dia 9 d'abril i es publicarà l'adjudicació de parcel·les al web, al auler d'anuncis, al grup de difusió i a les xarxes socials. El sorteig es realitzarà assignant un número a cada parcel·la reflectit en el plànol. L'orde en què s'obtinguin els noms de les persones, determinarà la parcel·la que li sigui autoritzada.

L'ús de les parcel·les serà autoritzat de forma temporal a l'interessat/da, fins que s'acabi el termini de dos anys o bé fins que la propietat de la parcel·la en reclami la possessió a l'Ajuntament, ja que en ser parcel·les privades cedides temporalment a l'Ajuntament, les diferents propietats podrien finalitzar el conveni en el moment en què ho desitgessin.

Les persones que no hagin resultat adjudicatàries, passaran a formar part d'una llista d'espera i se'ls oferirà una parcel·la en cas que se n'alliberi alguna o que es destinin més terrenys com a horts urbans. En el cas que hi hagi menys persones interessades que parcel·les disponibles, s'oferirà als participants la possibilitat d'utilitzar més metres quadrats d'horts dels previstos inicialment.

L'Ajuntament es compromet a adequar els horts amb un tancament perimetral de la zona comunitària, delimitar les parcel·les interiors i instal·lar una presa d'aigua per al reg. Per la seva banda, les persones adjudicatàries es comprometen a utiltizar tècniques d'agricultura ecològica i a complir totes les normes i bones pràctiques que s'assenyalen en les bases d'adjudicació dels horts.

BASES DE LA CONVOCATÒRIA

MEMÒRIA DEL PROJECTE D'HORTS URBANS

Darrera actualització: 25.03.2021 | 09:07