Comunicat en resposta a la sentència del tribunal suprem i per demanar l'amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret a l'autodeterminació

Dijous, 17 d'octubre de 2019 a les 00:00

COMUNICAT DE L’AJUNTAMENT DE MONTESQUIU, EN NOM DELS TRES GRUPS MUNICIPALS, EN RESPOSTA A LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL SUPREM I PER DEMANAR L’AMNISTIA PER A LES PERSONES PRESES POLÍTIQUES CATALANES I EN DEFENSA DEL DRET A L’AUTODETERMINACIÓ

En el Ple Extraordinari que s’ha celebrat avui, dia 15 d’octubre a les 11 del matí, s’ha aprovat per unanimitat la moció proposada per l’AMI i l’ACM, en resposta a la sentència que diu:

Vivim amb tristor i profunda indignació la sentència, que suposa una vulneració dels drets polítics individuals de les persones condemnades, dels presos /preses i exiliats/exiliades polítics/polítiques, i una retallada dels drets i llibertats col·lectives. El judici i la sentència ens ha conduït a un estat d’absoluta excepcionalitat. Vivim moments molt greus, moments en què es posa de manifest que l’aparell de l’Estat espanyol actua intentant abolir la pluralitat política, vulnera la legitimitat del poble de Catalunya a decidir el seu futur lliurement, agredeix el dret que tenim a transformar la societat a través de la independència. Avui tornem a constatar que les forces polítiques de l’Estat són incapaces de fer ús del diàleg com a instrument de resolució del conflicte.

Aquesta sentència no ens atura! al contrari, ens enforteix.

Manifestem el rebuig a la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Suprem en relació al judici de l’1 d’octubre i la causa independentista, constatant que representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya.

Reclamem la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques i exigim l’amnistia de tots els/les condemnats/des , i la llibertat de tots/es els exiliats/des.

Mostrem el compromís amb el dret fonamental d’autodeterminació del poble català.

Reafirmem el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista català.

Exigim al govern de l’Estat espanyol que respecti la legitimitat de les persones escollides democràticament a les diferents institucions catalanes.

Ens comprometem a treballar conjuntament amb el Parlament de Catalunya i del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Des de l’Ajuntament cridem a la mobilització pacífica i cívica de la ciutadania i convidem a participar en tots els actes a favor dels drets i les llibertats.

Com diu Jordi Sànchez “ LLum als ulls i força al braç”.

Resultat d'imatges de logo som montesquiuVISCA CATALUNYA LLIURE!

Resultat d'imatges de logo som montesquiu

Darrera actualització: 17.10.2019 | 17:21