Centenari del naixement de Carles Muñoz Espinalt

Dimarts, 1 de desembre de 2020 a les 00:00

📖 Avui es compleixen 100 anys del naixement d'un dels montesquiuencs més il·lustres. Grafòleg i psicòleg, Autor de 44 llibres, centenars de conferències, creador de la psicoestètica i destacat lluitador independentista.

💡 Pels seus clars diagnòstics avançats al seu temps sobre la personalitat, la formació caracterològica, les modes i els costums, els seus llibres són referència obligada per als professionals de molts àmbits diferents.

📍De ben jove va combatre a la batalla de l'Ebre dins les files de l'exèrcit republicà, on va esdevenir un independentista convençut.
Molt connectat amb el Consell Nacional Català que funcionava a l'exili londinenc, el professor va impulsar i participar en multitud d'iniciatives, com ara la primera campanya pel català a l'escola, a conseqüència de la qual va ser perseguit per la policia espanyola a Barcelona.

🔝Per conèixer més sobre la seva obra, la seva filla, Nati Muñoz Espinalt, presidenta de l'Associació de practicants de la psicoestètica, ens comparteix aquest interessant document.

📻 Avui a ràdio Montesquiu, a partir de les 12:00h, programa especial per aprofundir més sobre la vida de Carles Muñoz Espinalt.

🗓️ Els actes d'homenatge i exposició de la seva vida i obra, previstos des de l'arxiu històric municipal i l'Ajuntament, s'han hagut d'ajornar, esperant una data més segura a nivell sanitari.

Darrera actualització: 02.12.2020 | 09:19