Canvi de comptadors d'aigua subvencionats

Dilluns, 16 de gener de 2023

L'ordre ministerial ICT/155/2020 que va entrar en vigor l'any 2020, obliga als propietaris de comptadors d'aigua de més de 12 anys d'antiguitat a canviar-los per un de nou sota avís de sanció i a cost de la persona titular del servei.

Per evitar aquesta despesa als veïns i veïnes, l'Ajuntament va fer la compra de 100 comptadors d'aigua, els quals s'han començat a instal·lar aquesta setmana a les llars on es té coneixement que són més antics o que no funcionen correctament.
La instal·lació i la compra de l'aparell està 100% subvencionada per l'Ajuntament i, a les llars on es canviïn, no n'hauran d'afrontar cap despesa per aquests conceptes.
Passaran a pagar únicament una quota de manteniment de 3€ al trimestre, per a poder canviar-lo quan s'exhaureixi novament el termini de 12 anys o bé quan aquest funcioni incorrectament; l'Ajuntament es compromet a fer-ne el manteniment sense cost pels usuaris.
Amb aquesta acció, es pretén facilitar a les famílies el canvi i la seva instal·lació i alhora permet a l'Ajuntament tenir un control i un registre del parc de comptadors instal·lats a les llars del municipi.
La subvenció és únicament per a subministraments domèstics en habitatges i no és aplicable per a noves altes o per a comptadors que no estiguin dins dels seleccionats com a més antics.
Es preveu que, un cop col·locats els 100 comptadors, es pugui subvencionar en noves anualitats una altra remesa per continuar canviant progressivament els més antics del municipi.
Darrera actualització: 16.01.2023 | 08:57