Campanya Fem-ho bé! Reciclem bé! Tu tries!

Dijous, 21 de juny de 2018 a les 00:00

Entre totes i tots és més fàcil fer-ho bé! Ajuda'ns a separar correctament cada residu i llençar-lo al contenidor que toca.

La creixent producció de residus en les societats desenvolupades és un dels principals problemes dels municipis. Els sistemes de tractament per gestionar-los generen elevats costos econòmics i mediambientals: emissions contaminants a l’aire, contaminació de sòls, consums energètics i de recursos...

  • La gestió dels residus és cara
  • Els residus els generem nosaltres, per tant en som responsables
  • Més gent consumint agreuja el problema dels residus, i això ho hem de solucionar tots

L’estratègia és clara: cal disminuir la quantitat de rebuig (que actualment s’incinera) i augmentar la recollida selectiva de residus (per poder reciclar-los).

 

Al contenidor marró hem de llençar les restes de menjar i restes vegetals de mida petita que poden ser recollides selectivament i es poden degradar biològicament: ossos, espines, restes de fruita, verdura, carn i peix,closques d'ous, fruites seques, marisc, marro de cafè i restes d'infusions, taps de suro, paper de cuina usat i restes de pa sec, restes de plantes, flors seques i serradures, excrements d'animal.Cal recordar que en aquest contenidor no s’hi poden llençar bolquers ni excrements d'animals domèstics.

Al contenidor de multiproducte  hem de llençar els envasos, paper i cartró:  ampolles de refrescos carbònics, ampolles de llet, envasos de productes de neteja, ampolles d'aigua, recipients domèstics i per a aliments de PVC, bosses, film, tamps, gots, plats i safates per aliments, brics o cartrons per begudes, llaunes de begudes o conserves, esprais, paper i cartró. Cal recordar que en aquest contenidor no s'hi pot llençar objectes de plàstic o metall que no siguin envasos ni menjar envasat.

Al contenidor verd hem de llençar els envasos de vidre: ampolles i pots. Cal recordar que no es pot llençar els gots, plats i copes, el vidre pla (finestres, miralls, etc.).

El rebuig és aquella part dels residus que no es reciclen perquè no existeix un sistema específic pel seu reciclatge: Bolquers, compreses i restes d’higiene personal, restes d’escombrar, fregalls i restes de neteja domèstica, restes de gerros, copes, gots, plats i ceràmica, excrements d’animals, cendres i burilles de cigarretes, joguines trencades sense components electrònics, embolcalls de menjar bruts, etc.

Els voluminosos es recullen porta a porta l'últim dilluns de cada mes (cal trucar, com a molt tard, el dijous abans a l'Ajuntament 93.852.91.00 per avisar dels elements que es pretenen llençar). Podem llençar mobles, sofas, pintura, bateries, aparells electrònics, bombetes, fluorescents, radiografies, etc.

Darrera actualització: 21.06.2018 | 13:03