Alerta ús de marcadors a les portes

Divendres, 8 de setembre de 2023 a les 00:00

Diversos veïns i veïnes han alertat a l'Ajuntament que han trobat marcadors a diferents portes dels habitatges del municipi.

Aquest sistema, és un pas previ per als lladres en la preparació del delicte, ja que els permet saber si aquell habitatge està buit. Consisteix a col·locar un fil molt fi de silicona a la part superior o inferior de la porta, enganxat a la porta i al marc, o un trosset de paper i, uns dies després, els lladres revisen si està trencat o ha caigut, corroborant que la porta s'ha obert i que hi ha algú a casa i aquest domicili deixa de ser un objectiu. Els Mossos aconsellen tenir familiars o persones de confiança que puguin entrar i sortir de l'habitatge i al veïnatge dels blocs de pisos que revisin les portes.

Si qualsevol persona troba algun marcador, és important no treure'l i trucar al 112 per focalitzar els esforços dels agents en zones que puguin estar sent vigilades pels lladres. Per evitar robatoris a interior dels domicilis, els Mossos aconsellen prendre mesures habituals com demanar a algú que buidi la bústia, que obri i tanqui persianes, llums i no anunciar a tothom que l'habitatge queda buit.

Darrera actualització: 12.09.2023 | 09:50