Acord de Govern municipal entre Junts per Montesquiu i Som Montesquiu

Dijous, 27 de febrer de 2020 a les 00:00

📄🖋Aquest és l'acord que els grups de Junts per Montesquiu i Som Montesquiu van signar per formar govern i traçar les línies estratègiques que executin l'acció política a Montesquiu pels propers anys.

INTRODUCCIÓ

Els grups municipals sotasignants, arribem al següent acord per la configuració del govern municipal i línies estratègiques que executin l’acció política a Montesquiu fins al maig del 2023.

L’assoliment d’aquest acord polític i de govern permet donar estabilitat al govern municipal amb majoria a l'equip de govern (4 regidors de 7) i amb la legitimitat que les dues forces polítiques vam assolir a les últimes eleccions del 26 de maig de 2019 obtenint el 63,19 % dels vots.

Amb aquest acord, les dues formacions polítiques pretenem vestir un nou Govern que superi les mancances i la fragilitat del Govern anterior, assumint doncs la responsabilitat que ens correspon per sortir del desgovern actual i marqui rumb a un Govern basat en el benestar i camini cap a nous horitzons d'entesa i prosperitat.

 

ÀMBIT PROGRAMÀTIC

L’acord que se subscriu està basat en la bona voluntat i l’interès municipal que els dos grups compartim per donar un nou impuls a Montesquiu. Els següents punts resumeixen les prioritats que els dos grups hem constatat que compartim durant aquests 9 mesos conjunts a l'oposició, i per tant defineixen els aspectes essencials de la nostra immediata pràctica política:

 

1- La configuració d’un govern pròxim i col·laboratiu.

El funcionament del Govern serà col·legiat, cercant el consens en totes les decisions, ja que creiem que sense aquest principi de govern coral i cohesionat no és possible desplegar una bona política municipal.

Des dels nostres respectius grups ens comprometem a ser un govern pròxim, dialogant i transparent amb totes les persones, entitats i grups polítics. Treballarem activament perquè aquesta cohesió sigui també el reflexe de Montesquiu i de la seva gent; posant-nos a disposició dels veïns i veïnes amb vocació de servei públic i comprometent-nos a exercir les nostres responsabilitats deixant de banda qualsevol interès personal o partidista.

 

2- Democràcia, transparència i participació.

Apostem per aplicar una nova governança més democràtica amb un model d’acció política participativa i transparent, en que el Govern doni compte de les seves actuacions de manera periòdica davant de la població, comunicant de manera entenedora, clara i amb informacions reals i verídiques sense cap objectiu partidista ni electoralista.

El govern es basarà en una forma de treballar més participativa i oberta, desenvolupant processos de participació per aquelles accions cabdals pel present i futur del nostre poble. Es crearan comissions obertes a tots els veïns i s’oferiran a la població diversos mecanismes per tal que tinguin accés a les decisions del govern.

 

3- Necessitats i prioritats municipals

El nostre govern es compromet a encarar les problemàtiques urgents de manera directa, transparent i amb el màxim rigor polític i tècnic. Elaborarem un pressupost municipal pel 2020 socialment just i equilibrat..

Es crearà un pla d'accions municipal que traci un full de ruta amb un projecte a 7 anys vista, ja que els dos grups ens comprometem a repetir govern de coalició en la pròxima legislatura si la valoració n'és positiva i si les urnes ens donen la representativitat necessària.

En aquest pla d'accions es definirà el compromís i les prioritats de l'acció de govern; es donarà a conèixer als veïns i veïnes en un acte públic i també s'exposarà en el ple que es celebri després de la investidura.

Les accions previstes aniran encaminades en diferents àmbits: a millorar equipaments i serveis municipals, solucionar les mancances i urgències actuals, oferir espais municipals a col·lectius de diferents edats, promocionar la cultura i el teixit associatiu, cuidar i donar a conèixer el patrimoni i la memòria històrica; potenciar un Montesquiu viu i participatiu amb la recuperació de festes tradicionals que fa anys que no es celebren, i garantir la justícia social i la igualtat d'oportunitats entre tots els habitants.

 

ÀMBIT DE RESPONSABILITATS

El nou govern de coalició que sorgeix de l'aplicació d'aquest acord de govern, compartirà les responsabilitats de govern per part dels dos partits en un pacte de govern just i igualitari tenint en compte la representació que els dos partits vam obtenir en les últimes eleccions. (Som Montesquiu: 2 regidors i 183 vots; Junts per Montesquiu: 2 regidors i 169 vots)

S'estableix un organigrama que té per objectius dotar a Montesquiu d'un govern municipal estable i eficient, amb horaris establerts d’atenció al públic per part dels polítics i treballant de forma propera a la ciutadania per millorar-ne els seus serveis i la seva atenció.

  1. El candidat de Junts per Montesquiu, Jaume Romeu Cruells serà investit alcalde en el ple del dia 25 de febrer del 2020, allargant la seva alcaldia fins al desembre de 2021; a partir d’aquest moment, la candidata de Som Montesquiu, Nuri Soler Sucarrat prendrà el relleu com a alcaldessa, assumint la seva responsabilitat fins la finalització de la legislatura el maig de 2023.  En el període en que els dos candidats no siguin alcalde o alcaldessa, exerciran la primera tinença d'alcaldia.
  1. Es mantindran totes les regidories existents i es crearan dues noves regidories:

-Participació ciutadana i transparència

-Memòria històrica. Que reforçarà la regidoria de cultura

  1. La distribució de regidories entre els dos grups serà la següent:

             Regidories compartides entre els dos grups:

             -Hisenda (anirà a càrrec de l'alcalde o alcaldessa que hi hagi en cada moment)

-Personal (anirà a càrrec de l'alcalde o alcaldessa que hi hagi en cada moment)

             -Festes

             -Gent gran

             -Esports

             -Jovent

             -Obres i serveis

             -Cultura i memòria històrica

 

Regidories a càrrec de Junts per Montesquiu:

             -Indústria

             -Turisme

             -Comerç

            -Benestar social

            -Sanitat

 

Regidories a càrrec de Som Montesquiu:

           -Medi ambient

           -Urbanisme i mobilitat

           -Habitatge i patrimoni

           -Participació ciutadana i transparència

           -Educació

           -Igualtat

 

  1. Les regidories que l’equip de govern consideri, es treballaran de forma participativa i oberta amb la resta de la població i partits polítics, buscant la cohesió i participació de tothom qui en tingui interès.
  1. Per tal de garantir un treball conjunt i cohesionat i poder oferir un servei d’atenció ciutadana directa, l’equip de govern s’organitzarà fent un repartiment de les dedicacions, les quals seran compartides entre tots els representants.

S’acorda que tots els membres de l’equip de govern tindran disponibilitat i establiran uns torns per tal que sempre hi hagi un representant amatent al que pugui succeir al municipi.

  1. Les juntes de govern local estaran formades pels 4 regidors signants del pacte de govern i es procurarà sempre arribar a consensos i aprovar els punts per unanimitat.
  1. Les propostes de caire municipal que es portin a votació al Ple, seran votades per tots els regidors i regidores que conformen el govern de forma unànime.
  1. En els punts que no tractin temes de caire municipal, els regidors i regidores d’ambdós grups municipals tindran llibertat de vot. 

 

Els regidors electes ens comprometem a dur a terme aquest pacte de govern i a treballar de forma responsable per al benefici de Montesquiu i de la seva població, firmant així aquest compromís a Montesquiu, el dia  25 de febrer de 2020.

Per part de Som Montesquiu                                                                             Per part de Junts per Montesquiu

Nuri Soler Sucarrat                                                                                                         Jaume Romeu Cruells                                                                               

Carles Colomo Espona                                                                                                  Fede Trapé Farrés

Darrera actualització: 27.02.2020 | 15:44