Menys plàstics, més vida.

Dilluns, 9 de maig de 2022

L'exposició que podeu veure al passeig del Ter fins al 26 de maig i que pretén remoure consciències i sensibilitzar a la ciutadania sobre l'impacte ambiental que els plàstics causen al medi natural.

La mostra, presenta la problemàtica ambiental generada per l'ús generalitzat i inadequat dels plàstics i permet veure com el material és present d’una manera important a les nostres vides.

Més del 90% dels productes i objectes que ens envolten estan fets de plàstic, que acostuma a tenir un baix cost de producció i una elevada resistència, esdevenint un problema de grans proporcions per al conjunt de la humanitat, posant en risc l’adequat equilibri del medi hídric i el benestar de les espècies animals.

Del total de residus que una família genera a casa seva, el 70% són plàstics, la majoria dels quals són d’un sol ús.

Cal tenir en compte que el 80% dels plàstics que arriben als nostres oceans provenen de terra, fruit d’una gestió deficient. En aquest sentit, els plàstics que llencem de manera inadequada acaben a rius i torrents i, en episodis de pluges intenses, aquests materials arriben als nostres

Algunes espècies marines confonen aquests plàstics de petites dimensions amb menjar (plàncton) i, per aquest motiu, molts peixos i aus marins tenen un 30% de plàstics dins del seu organisme.

No us perdeu l'exposició, i dieu adéu als plàstics, cada gest compta!

Darrera actualització: 9.05.2022 | 08:22