Recollida selectiva

La recollida selectiva consisteix en la classificació dels diferents tipus de residus mitjançant diversos contenidors situats als carrers del nostre poble. Així, ens permet reciclar els materials que componen aquests residus i amb ells poder fabricar nous productes estalviant energia, aigua i recursos naturals.

El ciutadà és qui fa la separació dels residus a la llar. Aquesta selecció facilita el posterior reciclatge, ja que al no barrejar-se els materials entre ells no es deterioren ni s’embruten.

La millor solució, en tema de residus, per protegir l’entorn és llençar menys coses. Amb aquesta finalitat s’ha inventat la teoria de les tres R, que agrupa la filosofia que cal seguir per tal de fer una correcta gestió dels residus:

  •  Reduir: el millor residu és aquell que no es genera. Cal evitar comprar productes d’un sol ús i articles amb molts embolcalls.
  •  Reutilitzar: sempre que ens sigui possible, hem d’aprofitar els materials que ja hem utilitzat per altres finalitats.
  •  Reciclar: finalment, i un cop esgotades les possibilitats anteriors, a l’hora de llençar escombraries, cal que separem els diferents materials i els portem al contenidor corresponent

Quin cost té:

Segons ordenança fiscal vigent

Darrera actualització: 20.03.2017 | 13:33