Equip de Govern

El passat 25 de febrer, al Ple municipal els grups de Som Montesquiu i Junts per Montesquiu van signar públicament l’acord de govern que ha de donar estabilitat i fixar les bases de Govern per a la propera legislatura.

Aquest pacte de Govern venia precedit per setmanes de desconcert entre la població per la dimissió de l’antic equip de govern, i es va acordar a partir de la la necessitat de superar les mancances i la fragilitat del Govern anterior, assumint la responsabilitat dels grups signants per constituir un Govern fort amb majoria absoluta, amb un ampli suport de la població, de les entitats públiques i centrat en l’entesa, el benestar i la prosperitat.

El pacte de govern consta d’un àmbit programàtic i en la definició de les diferents responsabilitats:

ÀMBIT PROGRAMÀTIC

  1. La configuració d’un govern pròxim i col·laboratiu. Amb funcionament col·legiat, cercant el consens en totes les decisions. Des dels dos grups signants s’estableix el compromís a ser un govern pròxim, dialogant i transparent amb totes les persones, entitats i grups polítics. Es posa la vocació de servei públic al centre de la tasca de Govern, a disposició dels veïns i veïnes, i amb el compromís a exercir les responsabilitats deixant de banda qualsevol interès personal o partidista.
  2. Democràcia, transparència i participació. S’aposta per aplicar una nova governança més democràtica amb una acció política transparent, en què el Govern doni compte de les seves actuacions de manera periòdica davant de la població, comunicant de manera entenedora, clara i amb informacions reals i verídiques sense cap objectiu partidista ni electoralista. Es desenvoluparan processos de participació per aquelles accions cabdals pel present i futur del poble. Es crearan comissions obertes a tots els veïns i s’oferiran a la població diversos mecanismes per tal que tinguin accés a les decisions del govern.
  3. Necessitats i prioritats municipals Es crearà un pla d’acció municipal que traci un full de ruta concret de treball. En aquest pla d’acció es definirà el compromís i les prioritats de l’acció de govern; es donarà a conèixer als veïns i veïnes en un acte públic. Les accions previstes aniran encaminades en diferents àmbits: a millorar equipaments i serveis municipals, solucionar les mancances i urgències actuals, oferir espais municipals a col·lectius de diferents edats, promocionar la cultura i el teixit associatiu, cuidar i donar a conèixer el patrimoni i la memòria històrica; potenciar un Montesquiu viu i participatiu amb la recuperació de festes tradicionals que fa anys que no se celebren, i garantir la justícia social i la igualtat d’oportunitats entre tots els habitants.

ÀMBIT DE RESPONSABILITATS
Es reparteixen les responsabilitats en un govern de coalició, amb alcaldia rotativa entre els dos caps de llista dels grups i diferents regidories que s’assumeixen de manera compartida. El repartiment de responsabilitats respon a la naturalesa del pacte, just i igualitari tenint en compte la representació que els dos partits van obtenir en les últimes eleccions (Som Montesquiu: 2 regidors i 183 vots; Junts per Montesquiu: 2 regidors i 169 vots).

El nou Govern crea les regidories de Participació ciutadana i Transparència, i de Memòria històrica, que reforça la Regidoria de Cultura.

Darrera actualització: 20.03.2020 | 15:34
Darrera actualització: 20.03.2020 | 15:34