6a Fira de la Nou a Montesquiu. 20 i 22 d'octubre de 2017

Dimarts, 10 d’octubre de 2017

Novetats importants a la 6a edició de la Fira de la Nou

El dies 20 i 22 d'octubre se celebra una nova edició de la Fira de la Nou de Montesquiu que compta amb diferents novetats. Hi destaca la celebració d'un Sopar-Tastet de Fira, el divendres al vespre.

Si l'any passat la Fira de la Nou de Montesquiu arribava a la 5a edició ampliant el nombre de participants, enguany des de la organització es vol mantenir el dinamisme de la fira i fer-la créixer en propostes i activitats. Així, d'entre totes les novetats que presentarà la 6a edició destaca el Sopar-Tastet amb tapes de diferents productes elaborades amb nous. A la sala d'actes de l'Ajuntament, diversos establiments de Montesquiu i del Bisaura oferiran tapes amb la nou com a ingredient estrella, per exemple raviolis de ceps amb crema de nous, torradetes d'hummus amb tapenade de nous, broquetes de salmó amb oli de nous o pollastre amb pasta i salsa de nous, mil fulles amb crema de Nous i xarrups de ratafia. Els tastets s'hauran d'intercanviar pels tiquets que es podran comprar a la mateixa sala.

Però el sopar no serà l'única novetat d'enguany i és que la fira pròpiament dita, que se celebrarà el diumenge a partir de les 10.00h, comptarà amb la presentació i venda del licor de vi de nous, de la Cooperativa 3 cadires. A més, es posaran a la venda més de 200 quilos de nous procedents de nogueres del Bisaura i de l'Empordà. Comptarà també amb la participació de la Tartana, una food truck de venda de productes elaborats, de la Cuina del Pirineu. Tampoc hi faltarà una creperia i un servei de càtering del Bisaura que oferirà el Menú de la nou, amb un preu de 10 euros.

Un altre dels plats forts de la fira d'enguany serà l'animació infantil. La mainada comptarà amb propostes i activitats a la seva mida, com el servei de lloguer de ponis per fer-hi passejades gratuïtament, durant tot el matí de diumenge, o l'animació encovada del grup De Parranda, entre d'altres propostes.

A més, hi haurà la 2a edició de Nouart, l'exposició col·lectiva d'artistes locals. I alumnes i professors del Centre de Formació Forestal Especialitzada de la Solana al Castell de Montesquiu acudiran a la fira per fer una exhibició de tall de fusta, tot elaborant escultures amb motoserra, a partir de troncs d'arbre.

Pel que fa als espais i parades, les de nous i productes elaborats amb nous (formatge, pastissos, ratafia, etc) s'ubicaran a la Pèrgola, com ja és habitual. Mentrestant, al carrer de les escoles hi haurà parades d'altres productes, bàsicament alimentaris, i també un espai d'exposició i venda de vehicles d'ocasió.

Finalment, cal fer menció a la Trobada d'acordionistes que tindrà lloc durant la tarda de diumenge i que arriba ja a la cinquena edició.

Més informació: www.nous.cat o bé al T.639669596.

Darrera actualització: 10.10.2017 | 13:09