A vegades per separar bé, cal ajuntar. Multiproducte

Dimarts, 17 de gener de 2017 a les 10:25

A partir de l'1 de febrer, en lloc de tenir un contenidor pel què en diem ENVASOS, i un altre pel PAPER I CARTRÓ, passarem a tenir-ne un de sol: el de MULTIPRODUCTE. Així doncs, en aquest contenidor hi podrem ajuntar les fraccions d'ENVASOS, PAPER i CARTRÓ.

Us convidem a la xerrada que tindrà lloc el dia 20 de gener a la sala d’actes, a les 19:30h, on parlarem de com funciona la gestió de residus i podreu demanar tots els dubtes que tingueu. Us hi esperem!

Benvolguts veïns i veïnes,

Ja fa anys que vam implantar la recollida selectiva al nostre municipi. En aquell moment semblava un canvi complicat, però val a dir que, amb la perspectiva que dóna el temps, actualment ens costaria tirar tots els residus al mateix cubell. Això és perquè ens hi hem acostumat, però també és perquè ara som conscients que els residus poden ser de valor si els reciclem, sinó són simplement residus que embruten i contaminen.

En aquest temps val a dir que ho estem fent prou bé però encara tirem massa coses al REBUIG, coses que haurien de reciclar-se en lloc d'anar directes a l'abocador. Portar residus a l'abocador té un triple impacte: 1) s'encareix el cost de la gestió dels residus (per tant, la taxa d'escombraries) perquè paguem per cada quilo que hi portem, 2) perdem l'oportunitat d’aprofitar materials reciclables, i 3) contaminem, perquè el que hi portem, simplement s'enterra. Pensem-hi, cal fer un pas més amb la reducció del REBUIG.

En relació a la millora del reciclatge, us escric aquesta carta per anunciar-vos un petit canvi que teníem pendent fer en la recollida selectiva a Montesquiu: a partir de l'1 de febrer, en lloc de tenir un contenidor pel què en diem ENVASOS, i un altre pel PAPER I CARTRÓ, passarem a tenir-ne un de sol: el de MULTIPRODUCTE. Així doncs, en aquest contenidor hi podrem ajuntar les fraccions d'ENVASOS, PAPER i CARTRÓ. En el tríptic adjunt us donem informació i les raons del canvi.

Es tracta de simplificar per facilitar, és una bona notícia, i aprofito per demanar-vos un petit esforç de millora en els hàbits de reciclatge. Sé que ho podem fer millor, compto amb vosaltres!

Us convidem a la xerrada que tindrà lloc el dia 20 de gener a la sala d’actes, a les 19:30h, on parlarem de com funciona la gestió de residus i podreu demanar tots els dubtes que tingueu. Us hi esperem!

Salutacions,

 

Elisabet Ferreres i Vergés

Alcaldessa de Montesquiu

Darrera actualització: 17.01.2017 | 10:44